Bra produktionsbolag för radioreklam

Funderar du på att marknadsföra ditt företag i radio? Eller ska du som mediarådgivare eller kommunikationsbyrå beställa radioreklam för kunds räkning? Oavsett är det viktigt att välja ett bra produktionsbolag för radioreklam, för att få mest valuta för investeringen i radio. Trots allt är produktionskostnaden en liten del av radioinvesteringen, där mediatiden ofta är den större posten. Och blir inte produktionen bra spelar det ingen roll hur mycket den hörs i radio – effekten kommer att utebli.

Så väljer du ett bra produktionsbolag för radioreklam

Vad ska du då tänka på när du väljer produktionsbolag? Som vanligt kan man konstatera att du får vad du betalar för. Det finns gott om lågbudgetalternativ, men risken är att produktionen varken får rätt uppmärksamhet eller ger avsedd effekt. Liksom all annan marknadsföring behöver radioreklam både kreativ höjd och strategiskt tänk. Detta kan ett bra produktionsbolag för radioreklam ge dig. Kolla igenom checklistan nedan så ser du vilka krav du bör ställa på din framtida studiopartner.

Checklista

Erfarenhet. Att behärska radiomediet är en förutsättning för att leverera säljande radioreklam som ger effekt. Det finns många ljudstudios, men betydligt färre som är specialiserade på radio. Kontrollera att studion har rätt resurser som kan hjälpa dig från idé till färdig produktion.

Kreativitet. Innan du kan spela in radioreklamen behöver du en bra idé och ett välskrivet manus. Här ska du ställa höga krav, för det är manuset som avgör hur bra produktionen blir. Be gärna produktionsbolaget att skriva ett förslag, så får du direkt en känsla för den kreativa nivån.

Strategi. Genom att sätta radioreklamen i ett större sammanhang och integrera denna i ditt totala marknadsföringstänk får du bäst effekt. Ställ tydliga krav på att radioreklamen inte ska vara en lösnäsa, den måste harmoniera med hela företagets varumärke och kommunikation.

Speakerröster. Bra speakerröster A och O för att skapa bra radioreklam. Du kan enkelt kolla om studion har ett professionellt röstarkiv genom att besöka deras hemsida. Lyssna och välj en röst som kan representera ditt företag i radio.

Referenser. Gå in på produktionsbolagets hemsida och se om det finns bra referenser och tidigare produktioner att lyssna på. Då ser du också vilken typ av företag som brukar anlita studion.

Vägen till en framgångsrik radiokampanj

Att beställa radioreklam är inte svårt, men se till att välja en professionell partner. Vägen till en framgångsrik radiokampanj går via ett bra produktionsbolag för radioreklam. Lycka till!

Mer info om radioreklam

By Mikael

Moheffa AB

Radioreklam & Speakerröster